ACTUEEL

Radboudumc en Sint Maartenskliniek willen samen reumacentrum

De Sint Maartenskliniek en het Radboudumc willen een Expertisecentrum Reumatologie Nijmegen realiseren. De afdelingen reumatologie van beide ziekenhuizen gaan intensief samenwerken door patiëntenzorg, onderzoek, onderwijs en de opleiding reumatologie volledig te integreren.

De afdelingen reumatologie werken al structureel samen sinds jaren zeventig. Het  bundelen van kennis en kunde leidde onder meer tot het gezamenlijke internationale predicaat ‘Centre of Excellence in Rheumatology’ voor beide afdelingen in 2014. Reumatoloog Frank van den Hoogen, hoofd van  de afdeling reumatologie van de Sint Maartenskliniek en vanaf 2013 ook  van de afdeling reumatische ziekten van het Radboudumc, verwacht op diverse terreinen voordelen van de samenwerking.

Kosten verlagen

"Veel reumamedicatie is zowel effectief als ook duur", stelt Van Hoogen. "Door samen in te kopen, kunnen we de kosten verlagen." Bovendien lukt het de twee ziekenhuizen samen veel beter om piekdrukte op te vangen, volgens hem. "Dat betekent dat we onze patiënten nog sneller kunnen helpen en dat we ook méér mensen van dienst kunnen zijn. Zo creëer je een centrum waar mensen snel terecht kunnen voor de best mogelijke reumazorg."

Volgens Hoogen vullen de twee afdelingen elkaar aan op het gebied van behandeling wetenschappelijk onderzoek. Door het integreren van behandelmogelijkheden ontstaat meer specialisatie en bouwen de ziekenhuizen extra kennis en ervaring op. Hij verwacht een nieuwe impuls voor onderzoek en innovatie, wat bijdraagt aan betere behandelingen in de toekomst. "Bovendien zal het onze medewerkers nog betere kansen voor ontplooiing en specialisatie bieden"

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top