Finance

Oud-boekhouder Pyxis vervolgd om pgb-fraude

De oud-boekhouder van zorginstelling Pyxis in Zeist wordt ervan verdacht pgb-geld te hebben verduisterd van zeven cliënten. Het gaat om een bedrag van circa 75.000 euro. Justitie stelt vervolging in, zo meldt RTV Utrecht.

Oud-cliënten van de zorginstelling vermoedden dat er fraude was gepleegd, zo schrijft RTV Utrecht. De cliënten kregen van het zorgkantoor te horen dat zij een groot bedrag aan onterecht uitgekeerde pgb's moeten terugbetalen.

Over deze zaak zijn vragen gesteld in de Tweede Kamer. De staatssecretaris, politiek en zorgkantoren zijn nog steeds in overleg hoe met dit soort situaties om te gaan.

Eerder op de dag oordeelde de Raad van State nog dat Pyxis in 2012 niet gesloten had mogen worden. De Inspectie Gezondheidszorg (IGZ) had toen vastgesteld dat cliënten van Pyxis verbleven op een camping en in een in deplorabele staat verkerend gebouw van een voormalig benzinepomp in Zeist. De stichting, die hulp verleende aan mensen met psychische problemen, had de kans moeten krijgen verbeteringen door te voeren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top