HRM

Thuiszorgmedewerkers slapen op gemeentehuis

Een aantal thuiszorgmedewerkers heeft de nacht van woensdag op donderdag doorgebracht op het gemeentehuis van Berkelland in de Gelderse plaats Borculo. Ze hebben het gemeentehuis bezet omdat ze het niet eens zijn met de bezuinigingen op de thuiszorg.

Ruim driehonderd mensen dreigen hun baan te verliezen omdat de gemeente heeft besloten te stoppen met de huishoudelijke zorg. De bezetters eisten woensdagavond een gesprek met burgemeester Joost van Oostrum. Hij meldde zich uiteindelijk, maar kon niet direct een oplossing bieden. De medewerkers besloten daarop in het gemeentehuis te blijven.

Vastberaden

De medewerkers blijven zitten tot er een oplossing komt. "We zijn hier nu nog met zo'n twintig medewerkers, want een deel van de bezetters is aan het werk gegaan", zei woordvoerder Reinier Engelen van Abvakabo FNV donderdagochtend. ,"Maar de rest gaat niet weg voordat er een oplossing komt. We willen een gesprek met een van wethouders en willen ook dat de beschikkingen waarin staat dat de thuiszorg ophoudt, niet worden verstuurd. De mensen zijn vastberaden." (ANP)

-----------------

Hoe overleven zorgaanbieders de transitie in de langdurige zorg? Hoe lukt het om zich snel en adequaat aan te passen aan gewijzigde omstandigheden? Wat kunt u leren van uiteenlopende keuzes. Op 12 juni organiseert Skipr het congres "Transitie is nog lang geen transformatie".

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top