Tech

Máxima MC ontwikkelt health campus

Máxima Medisch Centrum in Eindhoven start met de ontwikkeling van een Health Innovation Campus. Dit platform waar technologie, zorg en design elkaar ontmoeten, moet innovaties versnellen en zo bijdragen aan betere en efficiëntere zorg.

Ook wil de campus een impuls geven aan de economische ontwikkeling van de Brainport regio. Met Health Innovation Campus is bovendien voor een nieuwe naam gekozen (was Health Technology Park) die beter aansluit bij het karakter en de ambitie van het project.

Het  MMC definieert de Health Innovation Campus als een platform waar zorg-gerelateerde partijen elkaar ontmoeten, in een open omgeving samenwerken, kennis ontwikkelen en delen. Door vroegtijdig fysieke verbinding te leggen tussen kennis, praktijkomgevingen, onderwijs en onderzoek worden innovaties versneld.  Daarnaast biedt de campus vestigingsruimte aan start-ups die ook van waarde zijn voor het Máxima en de Brainport regio. De eerste concrete stap is de opening van de MMC Incubator.

Hub

"De rol van het ziekenhuis in de zorgketen verandert en het MMC speelt daar met de ontwikkeling van Health Innovation Campus (HIC) op in door steeds meer de samenwerking te zoeken met andere regionale zorgpartners”, licht Peter Portheine, directeur Slimmer Leven 2020 het initiatief toe. “HIC wordt een belangrijke hub voor deze nieuwe samenwerking en geeft bedrijven en start-ups uitstekende kansen bij te dragen aan betere en efficiëntere zorg. Daarnaast fungeert HIC tevens als broedplaats voor innovatie in het regionale health ecosysteem.” 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top