ACTUEEL

Schippers geeft gehandicaptensport miljoenenimpuls

Overheid, scholen, sportclubs en zorginstellingen moeten de handen ineenslaan en zorgen dat mensen met een handicap makkelijker in hun eigen buurt kunnen sporten. Om een en ander mogelijk te maken stelt minister Schippers (Sport) tot 2018 6,6 miljoen euro beschikbaar voor het nieuwe gehandicaptensportbeleid.

Onderzoek door het RIVM geeft aan dat mensen met een lichamelijke beperking minder vaak sporten en bewegen dan gezonde mensen. Mensen met een handicap worden nu nog aangemoedigd te bewegen of te sporten op scholen of bij revalidatiecentra. Schippers wil daar vanaf. Zij vindt dat ook deze mensen in hun eigen buurt moeten kunnen sporten en makkelijk moeten kunnen achterhalen waar en bij welke vereniging ze terechtkunnen.

Om dat te bereiken krijgen sportclubs hulp bij het opzetten van projecten voor mensen met een beperking. Gemeenten worden aangespoord om de speciale buurtsportcoaches meer in te zetten voor deze groep en deze buurtsportcoaches worden bijgeschoold. Schippers presenteerde haar plannen op 23 april bij het 40-jarig bestaan van het Fonds Gehandicaptensport. (ANP/Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top