Finance

Cardiologen blij met financiële openheid

De Stichting Transparantieregister Zorg maakte onlangs bekend dat farmaceutische bedrijven in 2014 38 miljoen euro hebben betaald aan ziekenhuizen en artsen voor onderzoeken en andere vormen van dienstverlening. Ook de gegevens van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) zijn hierin meegenomen. "Dat is een goede zaak", zegt Barbara Mulder, voorzitter van de vereniging voor cardiologie.

"Transparantie is belangrijk”, licht NVVC-voorzitter Mulder in een verklaring toe. "Ook de sponsoring voor de medische hulpmiddelen wordt volgend jaar openbaar. Het moet voor onze patiënten duidelijk zijn dat wij op verschillende gebieden samenwerken met de industrie, maar dat wij ons niet laten beïnvloeden als het gaat om de keuze voor een geneesmiddel."

Het Transparantieregister Zorg is een initiatief van de Stichting Code Geneesmiddelenreclame (CGR) en bevat gegevens over financiële relaties tussen zorgaanbieders en farmaceutische bedrijven. In het register kan worden bekeken welke sponsoring of dienstverlening de NVVC of een arts het afgelopen jaar heeft verricht, voor welke bedrijven zij dat deed en welke vergoeding daar tegenover stond.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top