ACTUEEL

IGZ stelt Pharma Assist onder verscherpt toezicht

Apotheek Pharma Assist in Hoogeveen staat sinds 10 september onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De apotheek heeft de maatregelen van de circulaire grootschalig bereiden niet voldoende of niet vastgelegd. Dat is gebleken tijdens een inspectiebezoek in juni.

Voorraadbereiding methorexaat

Het niveau van Goede Manieren van Produceren (GMP) heeft de inspectie in juni al als onvoldoende beoordeeld. Zo is de kwaliteit en veiligheid van voorraadbereiding van de methotrexaat injectiespuiten onvoldoende geborgd. In juli heeft de IGZ de apotheek opnieuw bezocht, maar was er nog onvoldoende vooruitgang geboekt. Pharma Assist mag geen methotrexaat injectiespuiten van 2,5 mg, 5 mg en 7,5 mg meer bereiden. De apotheek heeft aangegeven dat zij de bereiding zelf heeft stilgelegd en de IGZ ziet hierop toe.

Plan van aanpak

Pharma Assist moet nu een plan van aanpak opstellen met maatregelen om aan de eisen van de circulaire grootschalig bereiden te voldoen. De inspectie zal dit toetsen en het toezicht opheffen zodra de apotheek voldoet aan de eisen.

Overlijdensgeval door methotrexaat

Onlangs heeft de IGZ een apotheker voor de medische tuchtrechter gedaagd, omdat deze een vrouw dagelijks in plaats van wekelijks methotrexaat liet gebruiken. De vrouw is hieraan overleden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top