HRM

Reumatologen Erasmus MC aan de slag bij ADRZ

Drie reumatologen van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gaan per 1 mei aan de slag bij het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis, voorlopig op de locatie in Goes, later ook op de locatie in Vlissingen. In september 2015 wordt de reumatologische zorg verder aangevuld met een vierde reumatoloog, zo meldt het ADRZ.

Het ADRZ zat even zonder reumatologen. Een conflict over verzelfstandiging leidde ertoe dat de voormalige reuma-artsen van het ziekenhuis een praktijk begonnen buiten het ziekenhuis. De laatste twee reumatologen verlieten het ADRZ twee weken geleden.

Voor het Erasmus MC en het ADRZ is het de eerste stap naar een nauwe samenwerking op medisch-inhoudelijk, organisatorisch en financieel terrein. Door snel nieuwe reumatologen in huis te halen voorkomt het ADRZ bovendien een flinke inkomstenderving. De reumazorg maakt zo'n 2,5 procent van de totale omzet van het ziekenhuis.

Patiënten worden deze week per brief geïnformeerd over de veranderingen. Met de verzekeraars is overeengekomen dat de reumatologische zorg op de gebruikelijke wijze wordt vergoed.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top