ACTUEEL

Rvb-voorzitter UMC Utrecht stapt op

Jan Kimpen treedt op 1 november terug als voorzitter van de raad van bestuur van het UMC Utrecht. Het is nog niet bekend wie zijn opvolger wordt.

Na acht jaar leiding te hebben gegeven aan het UMC Utrecht en met een nieuwe strategische agenda die klaar is voor invoering, is voor Kimpen het moment aangebroken om het voorzitterschap over te dragen. Hij wil zich nu voor een langere periode verbinden aan een andere organisatie.

Kimpen treedt terug op 1 november als lid van de raad van bestuur. Hij blijft tot 1 februari aan om zijn opvolger in te werken en een aantal dossiers afronden of overdragen. De raad van toezicht heeft nu ruimschoots de gelegenheid om een geschikte opvolger te vinden.

Loopbaan

Jan Kimpen (56) werkt al ruim achttien jaar voor het UMC Utrecht. De geboren Vlaming is opgeleid als kinderarts aan de Katholieke Universiteit Leuven. Zijn loopbaan heeft hij in Nederland opgebouwd. Kimpen promoveerde in de Beatrix Kinderkliniek van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Hij heeft gewerkt als hoogleraar kindergeneeskunde bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis en als divisievoorzitter Divisie Kinderen bij UMC Utrecht. Ook is hij vanaf 2007 decaan bij Universiteit Utrecht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top