ACTUEEL

Onrust in verzorgingshuis over opvang vluchtelingen

In het Henriëtte Roland Holsthuis in Amsterdam-Zuidoost is onrust ontstaan onder bewoners over de komst van een groep uitgeprocedeerde asielzoekers naar het verzorgingshuis. Dat meldt het Parool. Het gaat om achttien mannen en vrouwen met een medische indicatie, die eerder werden opgevangen in de Walborgkliniek in Buitenveldert.

De vluchtelingen verblijven sinds vorige week in zes appartementen in het Roland Holsthuis en zullen daar zes maanden blijven. De opvang wordt verzorgd door HVO-Querido.  De reguliere bewoners van het verzorgingshuis zijn dinsdag per brief op de hoogte gesteld. Enkelen zijn daarna een handtekeningenactie gestart uit protest tegen de komst van de vluchtelingen, zo schrijft het Parool.

Een woordvoerder van de gemeente noemt het ongelukkig dat de bewoners pas na de komst van de vluchtelingen zijn ingelicht. Woensdag is er een informatiebijeenkomst waar vertegenwoordigers van de gemeente, HVO-Querido en Woonzorg Nederland uitleg zullen geven.

Drie op een kamer

De vluchtelingen zijn ondergebracht in een vleugel van het complex waar verbouwingswerkzaamheden gaande zijn en dus veel appartementen leegstaan. De vluchtelingen slapen met drie personen op een kamer die gewoonlijk door twee mensen wordt bewoond.

De achttien mannen en vrouwen zijn door de GGD aangemerkt als kwetsbaar. Zij lijden aan depressies of een posttraumatisch stresssyndroom en hebben 24 uur per dag opvang en begeleiding nodig. De psychische problemen vormen geen risico voor de andere bewoners, aldus de woordvoerder.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top