ACTUEEL

Dr. Sarphatihuis heeft zorg weer op orde

Op advies van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft staatssecretaris Van Rijn van VWS de aanwijzing aan het Dr. Sarphatihuis in Amsterdam beëindigd. "De organisatie heeft hard gewerkt om de zorg weer op orde te brengen", meldt de IGZ.

De staatssecretaris had het Dr. Sarphatihuis in 2013 een aanwijzing gegeven om snel verantwoorde basiszorg aan de cliënten te leveren. De instelling moest onder meer de zorg voor complexe cliënten in beeld brengen en een passend opleidingsplan voor de medewerkers opstellen.

Deskundigheid personeel

De IGZ bezocht het Dr. Sarphatihuis meerdere keren. Uit het eerste bezoek in 2012 bleek dat dat de deskundigheid van het personeel niet op orde was en er onvoldoende werd gestuurd op het zorgproces. Tijdens bezoeken die daarna volgden, constateerde de IGZ dat de deskundigheid van medewerkers nog te weinig verbeterd was.

Uit het laatste bezoek, in december 2014, bleek volgens de IGZ dat het Dr. Sarphatihuis hard had gewerkt aan het verbeteren van de zorg. "Wel zijn nog een paar verbeteringen nodig in de manier waarop de instelling de kwaliteit van de zorg bewaakt", schrijft de Inspectie. De Inspectie zal de voortgang van de laatste verbeteringen bij het Dr. Sarphatihuis volgen, al heeft ze er voldoende vertrouwen in dat deze verbeteringen snel voor elkaar zijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top