ACTUEEL

'Mensen betalen niet extra voor bijsluiter'

Op Facebook circuleert een bericht waarin staat dat apothekers hun patiënten extra zouden laten betalen voor een uitdraai van de bijsluiter. Dat bericht is volgens de apothekersorganisatie KNMP onjuist.

Mensen betalen niet extra voor een bijsluiter. De KNMP wijst erop dat het meegeven van schriftelijke informatie maar een onderdeel is van de zorg die ze van de apotheek ontvangen wanneer ze een receptmedicijn meekrijgen.

Achter de schermen

Iedere keer wanneer iemand medicijnen op recept ophaalt, is de apotheker wettelijk verplicht om diegene de bijbehorende zorg te leveren. De zorg door de apotheek bestaat vooral uit veiligheidscontroles, legt de KNMP uit. Die vinden plaats achter de schermen en de medicijngebruiker merkt daar niet direct iets van.

Voor receptmedicijnen betaalt de consument, naast de kosten van het medicijn, ook de daarbij behorende zorg van de apotheek. De zorgverzekeraar heeft hierover afspraken gemaakt met de apotheker. De KNMP schrijft: "Uw apotheker verleent deze zorg aan u volgens de richtlijnen van de beroepsgroep. Hierdoor kunt u erop vertrouwen dat u uw medicijn goed en veilig kunt gebruiken."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top