ACTUEEL

Mogelijk ebola-geval in Nijmegen

In het Radboudumc in Nijmegen ligt een patiënt die mogelijk besmet is met ebola. Een woordvoerder van het RIVM bevestigt berichtgeving van de NOS hierover.

"Het wachten is nu op testen", aldus de woordvoerder. "De ene keer is het binnen een dag bekend, de andere keer duurt het een paar dagen."

De patiënt werd donderdag opgenomen in het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. Na onderzoek door artsen daar werd besloten om de patiënt naar een academisch ziekenhuis te brengen, aldus de NOS. Het RIVM heeft nog niet gezegd of het om een man of vrouw gaat. Het Rijnstate Ziekenhuis heeft de "benodigde maatregelen genomen".

Verdenking van ebola

In januari werd voor het laatst in Nederland een patiënt in een ziekenhuis opgenomen vanwege een verdenking van ebola. Dat was in het UMC in Utrecht. In 2014 waren in de Nederlandse ziekenhuizen ook al vijf mensen opgenomen vanwege een verdenking van ebola. Dat was één keer in het LUMC in Leiden, twee maal in het Radboudumc in Nijmegen en twee patiënten gingen naar het Erasmus MC in Rotterdam. Geen van de mensen bleek de besmettelijke ziekte te hebben. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top