ACTUEEL

Ophef om afwijzing traplift 90-jarige

De beslissing van de gemeente Alphen aan den Rijn om een negentigjarige man geen traplift te geven, zorgt voor veel verontwaardigde reacties. De man ontving de afwijzing "omdat hij eerder had kunnen voorzien dat traplopen moeilijk zou worden".

Bij seniorenorganisatie Unie KBO, die de geanonimiseerde afwijzingsbrief op Twitter zette, zijn al honderden boze reacties binnengekomen. "Mensen hebben ook hun hulp of geld aangeboden om deze meneer aan een traplift te helpen", aldus een woordvoerder.

De gemeente Alphen aan den Rijn laat in een reactie weten dat "in het geval van deze meneer de situatie in zijn huidige woning, ook mét traplift en eerdere verstrekkingen die zijn gedaan, inmiddels verre van ideaal is''. Daarover zijn inmiddels volgens de gemeente meerdere gesprekken gevoerd. "Wij zullen opnieuw met meneer hierover in gesprek gaan.‎ Omwille van de privacy van meneer gaan we hier verder niet inhoudelijk op in."

De Unie KBO laat weten dat de negentigjarige man bezwaar heeft ingediend tegen de afwijzing.

Sinds dit jaar bepaalt de gemeente wat voor voorzieningen mensen krijgen die hulp nodig hebben. Dit valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Het beleid is erop gericht dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top