ACTUEEL

Danny van der Eijk niet terug in Achmea-bestuur

Danny van der Eijk (56) komt niet terug in de Raad van Bestuur van Achmea. De Raad van Commissarissen en Van der Eijk hebben "in goed overleg" besloten dat hij zijn functie neerlegt. Binnenkort zal zijn opvolger bekend worden gemaakt, zo schrijft nieuwssite Amweb.

Begin dit jaar kondigde Van der Eijk een sabbatical aan van drie maanden. Tijdens dit verlof zijn gesprekken gestart tussen hem en de Raad van Commissarissen. De uitkomst hiervan is dat Van der Eijk terugtreedt als lid van de Raad van Bestuur, aldus Amweb.

"Met het vertrek van Danny verliest de Raad van Bestuur een zeer kundig en gedreven collega", zegt Bestuursvoorzitter Willem van Duin. "Hij is een verzekeringsman in hart en nieren,die de markt en de producten kent en die zich nauw verbonden voelt met onze klanten. Wij zijn hem dankbaar voor alles wat hij voor Achmea heeft gedaan."

Van der Eijk trad in 1984 in dienst van Royal & Sun Alliance. Dat bedrijf werd in 2002 verkocht aan Achmea en Van der Eijk stapte mee over. Bij Achmea bekleedde hij diverse directiefuncties. Zo was hij was vice-voorzitter van de directie van Avéro Achmea, directievoorzitter van Achmea Bedrijven en directievoorzitter van Centraal Beheer Achmea. In 2008 trad Van der Eijk toe tot de Raad van Bestuur van Achmea.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top