ACTUEEL

GGZ Delfland stelt interim-bestuurder Wagenaar aan

De raad van toezicht van GGZ Delfland heeft Johan Wagenaar per direct benoemd tot interim-voorzitter van de raad van bestuur. Een week geleden heeft Hans Boelen het voorzitterschap naast zich neergelegd.

Vertrek Boelen

Boelen is vertrokken wegens verschil van inzicht over het te voeren beleid. GGZ Delfland heeft laten weten dat zijn vertrek niets te maken heeft met de negen psychiaters die de instelling hebben verlaten. Wagenaar zal samen met Iris Bandhoe het bestuur van de ggz-instelling vormen. GGZ Delfland gaat op zoek naar een definitieve invulling van de vacature. Wagenaar zegt op de site van GGZ Delfland: “Ik heb er alle vertrouwen in dat wij door gezamenlijke inspanning ons imago kunnen verbeteren en dat onze kwaliteit van zorg gegarandeerd blijft.”

Crisis bij GGZ Delfland

GGZ Delfland verkeert in een crisis. Er is sprake van vermeende fraude, psychiaters die opstappen en het onzekere voortbestaan van de A-opleiding. De raad van bestuur weerspreekt de aantijgingen echter.

Loopbaan Wagenaar

Van 1993 tot 2005 was Wagenaar bestuurder bij het Zaans Medisch Centrum in Zaandam, waarna hij vanaf 2006 als interim-bestuurder bij verschillende ziekenhuizen aan de slag is gegaan. Wagenaar is daarnaast actief geweest bij verschillende ggz-instellingen als toezichthouder. Wagenaar was onder meer werkzaam als stafmedewerker en gemeenteraadslid in Rotterdam. Daarnaast heeft hij gewerkt als algemeen directeur van de Sociale Werkvoorziening Rotterdam.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze nieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top