ACTUEEL

Verslaafde anesthesist stal uit medicijnkast Wilhelminaziekenhuis

Een 49-jarige anesthesist uit het Belgische Minderhout is veroordeeld tot een boete van duizend euro en een voorwaardelijke werkstraf wegens diefstal van medicijnen in het Wilhelminaziekenhuis. De diefstal vond plaats in december 2013, toen de man in het Drentse ziekenhuis werkzaam was.

De anesthesist was verslaafd en kon makkelijk aan verdovende middelen komen, meldt RTV Drenthe. De zaak kwam aan het licht toen een apotheker in Ulvenhout in Brabant vraagtekens zette bij recepten die in Assen waren uitgeschreven. In het ziekenhuis in Assen was juist een onderzoek gaande naar het verschil in de medicijnenvoorraad en werd al gedacht aan de Belgische anesthesist die plotseling ontslag had genomen.

De arts bekende zijn daad meteen. Hij had bij zijn vertrek in Assen een receptenblok meegenomen. Hij was in België al eens behandeld voor deze verslaving. In Assen begon hij uit eenzaamheid opnieuw te gebruiken. Ondanks de terugval werkt de man momenteel in een ziekenhuis in Antwerpen op de spoedeisende hulp. In het Drentse ziekenhuis heeft de man slechts een maand gewerkt.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top