Finance

Gemeente Boxmeer legt Pantein boete op

De gemeente Boxmeer heeft Stichting Thuiszorg Pantein in Uden een boete opgelegd, omdat het volgens de gemeente onacceptabel is dat er een wachtlijst bestond. Pantein is via Omroep Brabant op de hoogte gesteld van de boete.

Boete per dag

Een woordvoerder van Pantein zegt op Omroep Brabant.nl dat de organisatie zich aan de afspraken houdt en zegt in gesprek te willen gaan met de gemeente. Het college van burgemeester en wethouders heeft in reactie op vragen van de SP de boete bekend gemaakt. Het gaat om een boete van vijftig euro per wachtende per dag. Het zou gaan om zeven ouderen die op hulp moesten wachten. Een definitief besluit volgt na een gesprek tussen beide partijen.

Wachtlijst en zorgstop

Pantein heeft in juni een wachtlijst ingesteld. In augustus is de thuiszorgorganisatie overgegaan tot een zorgstop voor hulpaanvragen van cliënten via de gemeente Boxmeer. De directie vond het niet langer verantwoord om hulp te leveren tegen de bestaande contractafspraken en daarbij een grotere hulpvraag. Na overleg met de gemeente heeft Pantein de zorgstop eind augustus beëindigd.

Boxmeer is de aanbestedingsprocedure voor thuiszorg in 2010 inmiddels gestart.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze nieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top