ACTUEEL

LUMC werkt samen met Dubai aan diabeteszorg

Het LUMC is een samenwerking aangegaan met Royal Capital Healthcare uit Dubai om de diabeteszorg in die regio te verbeteren.

Het LUMC werd eind 2014 benaderd om mee te denken over de aanpak van diabetes in Dubai. "Voor het LUMC is dit een unieke kans om de uitgebreide kennis en expertise op het gebied van diabetes verder te verspreiden. Bovendien biedt Dubai een interessante onderzoekspopulatie om de kennis over diabetes nog verder uit te breiden", zo meldt het Leidse ziekenhuis.

Behandeling van diabetescomplicaties is een specialiteit van het LUMC. Het ziekenhuis heeft een centrum voor topreferente behandeling van diabetes mellitus, dat deel uitmaakt van het Leiden Diabetes Center (LDC). Het LDC is een center of excellence waarin onderzoek, patiëntenzorg en opleiding centraal staan.   

De afgelopen maanden hebben partijen gekeken hoe de samenwerking met Dubai vorm gegeven kon worden. Dinsdag 21 april ondertekenden Henk Gerla, lid van de Raad van Bestuur van het LUMC, en sjeik Ahmed Mohammed Zayed Saqr Al Nahyan, voorzitter van Royal Capital Healthcare, een intentieverklaring. De komende tijd zullen het LUMC en Royal Capital Healthcare de samenwerkingsplannen verder uitdiepen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top