ACTUEEL

Deskundigen delen inzichten over alzheimer

Innovatieve benaderingen van alzheimer zijn noodzakelijk, vindt ondernemer en filantroop Fred Matser. Daarom vindt op zijn initiatief het Alzheimer Symposium plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam, op 5 juni. Eén van de sprekers is Deepak Chopra, arts en schrijver van boeken over spiritualiteit.

Eén op de vijf mensen krijgt een vorm van dementie. In 2055 zijn er 690.000 mensen met dementie in Nederland, voorspelt Alzheimer Nederland. Er wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de ziekte en er wordt steeds meer bekend over het ontstaan ervan. Maar een geneesmiddel lijkt niet in zicht.

Deskundigen

Op het Alzheimer Symposium zullen uiteenlopende deskundigen spreken over de oorzaken en aanpak van de ziekte van Alzheimer. Behalve Deepak Chopra komen onder andere ook aan het woord: Rudolph Tanzi, neurologieprofessor aan de Universiteit van Harvard, en Philip Scheltens, directeur van het VUmc Alzheimer Centrum. Zij zullen hun inzichten over de ziekte van Alzheimer delen met aanwezigen.

Alzheimer is met 70 procent de meest voorkomende vorm van dementie. Fred Matser heeft het effect van alzheimer van dichtbij gezien omdat zijn moeder aan de ziekte leed. Daarom wil hij bijdragen aan de "bevordering van een meerlagige zienswijze en aanpak" van de ziekte van Alzheimer. De ondernemer en filantroop is initiatiefnemer en sponsor van het Alzheimer Symposium, dat hij organiseert samen met organisatieadviesbureau BeBright en Alzheimer Nederland.

----------------------------------

Het Alzheimer Symposium The Future of Brain Health vindt plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam op 5 juni. Lezers van Skipr kunnen met korting naar het Alzheimer Symposium. De kortingscode is SKIPR0506. Inschrijven kan hier.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top