ACTUEEL

Bravis ziekenhuis start moeder en kindcentrum

Het Bravis ziekenhuis opent op 26 mei een nieuw moeder en kindcentrum, gespecialiseerd in de zorg voor baby’s en hun ouders.

Het nieuwe moeder en kindcentrum is ontstaan uit een samenwerking tussen gynaecologen en kinderartsen van het Bravis ziekenhuis en de eerstelijns verloskundige praktijken en kraamcentra uit West-Brabant.

"We zijn allemaal trots op ons nieuwe centrum", zegt gynaecoloog Elles in ’t Anker. "Hier staat dag en nacht een compleet team van deskundigen klaar, inclusief gynaecoloog, kinderarts, anesthesioloog en OK-team.  We zijn ook trots op de intensieve samenwerking tussen de eerste en tweede lijns zorgverleners. Een geboorte is een bijzondere gebeurtenis en door nauw samen te werken realiseren we met elkaar het beste voor de baby."

Neonatologie, de zorg rond de pasgeborene, wordt een speerpunt van het nieuwe centrum."Moeder en kind worden na de geboorte niet van elkaar gescheiden”, zegt kinderarts Natasja Lijssens. “Ook niet als de baby in de couveuse moet. Om de hechting tussen moeder en kind zoveel mogelijk te bevorderen, blijft de couveuse bij moeder op de kamer en gaat niet, zoals vaak het geval is, naar een gezamenlijke couveusekamer."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top