ACTUEEL

NZa onderzoekt klacht over fusie Atrium en Orbis

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) onderzoekt of de raden van bestuur van Atrium en Orbis aan de vooravond van de fusie de medezeggenschapsorganen wel goed hebben geïnformeerd over de gevolgen van het samengaan.

Dit meldt 1Limburg.

De aanleiding voor het onderzoek zou een anonieme klacht zijn. Waar die precies over gaat, wil de NZa niet zeggen. Uit interne stukken zou echter volgens 1Limburg blijken dat het onderzoek zich onder meer richt op de verdeling van alle medisch specialismen over de ziekenhuislocaties in Geleen en Heerlen. Onderdelen van het plan hiervoor, zoals centralisatie van de verloskunde in Heerlen en centralisatie van borstkankerzorg in Geleen, leidden de afgelopen tijd tot veel commotie.

Zorgvuldig verlopen

De NZa stemde in november in met de fusie tussen Atrium en Orbis. In een toets die eraan vooraf ging, keek de toezichthouder ook al naar of het medezeggenschapstraject goed was verlopen. Toen zijn geen tekortkomingen geconstateerd. In een reactie laat Atrium-Orbis weten dat "het medezeggenschapstraject zorgvuldig is verlopen". Het ziekenhuis zegt in een reactie de behandeling van de ingediende klacht dan ook met vertrouwen tegemoet te zien.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top