ACTUEEL

'Thuiszorginstellingen moeten Verklaring Omtrent Gedrag opvragen'

Thuiszorginstellingen zouden een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moeten opvragen voor hun medewerkers. "Iedere drempel die je kunt opwerpen om te voorkomen dat een strafbaar feit wordt gepleegd is winst", stelt Janet Ten Hoope, landelijk officier Huiselijk Geweld.

Dit meldt het tv-programma De Monitor.

Ten Hoope reageert hiermee op een zaak waarbij zeven bejaarden bestolen zijn door een thuiszorgmedewerker die nog in de proeftijd zat na een vorige veroordeling voor diefstal. De instelling had geen VOG van de werknemer. Die is ook niet verplicht. De Tweede Kamer stemde tegen een wetsvoorstel in 2013 dat zorgaanbieders verplichtte om voor alle nieuwe zorgmedewerkers een VOG aan te vragen.

"Zuur"

Het Openbaar Ministerie (OM) kan zorginstellingen niet verplichten om een VOG op te vragen voor hun personeel. Ten Hoope zegt dit "zuur" te vinden. “Want dan hebben we een zaak vervolgd en komen er veroordelingen en proeftijden uit. Dan is het wel fijn als je er met elkaar op let dat er ook echt niets meer misgaat na die tijd.”

Thuiszorginstellingen worstelen met het probleem van stelende medewerkers. Teuni van Wijngaarden, bestuurder van De Zellingen – de instelling waar de medewerker in dienst was, zegt bang te zijn dat ze niet kan voorkomen dat de medewerker ergens anders aan de slag gaat. Ze mag de naam van de medewerker namelijk niet openbaar maken, in het kader van de privacy.

Naar schatting worden jaarlijks 30 duizend ouderen slachtoffer van financiële uitbuiting en financieel misbruik.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Rick TER STEGE

12 mei 2015

Een VOG verplichten is niet de oplossing. Mijn naam is Rick ter Stege, directeur van werkgeversorganisatie ZorgZijn Werkt. 'Als er al aangifte wordt gedaan, is het strafbare feit vaak niet ernstig genoeg en leidt een dergelijk feit zelden tot een veroordeling. De stelende zorgmedewerker kan zonder problemen een VOG aanvragen en krijgen. Natuurlijk zal zo'n verklaring wel helpen bij mensen die door de rechter zijn veroordeeld, maar hoeveel mensen vang je er echt mee? Alleen die echt veroordeeld zijn.' De werkgeversorganisatie zette eind 2014 met toestemming van het CBP het Waarschuwingsregister zorg & welzijn op met steun van het Ministerie van VWS. Zorgorganisaties die zich aansluiten bij dit register kunnen personeel dat ontslagen is vanwege ontoelaatbaar gedrag (zoals mishandeling en diefstal) en tegen wie aangifte is gedaan voor een periode van 2 of 4 jaar in het systeem zetten. Aangesloten zorgwerkgevers kunnen een sollicitant in het systeem checken. Werkgevers werken met uiterste zorgvuldigheid hiermee efficiënter en preventief aan het zelfreinigend vermogen van de sector. Een VOG geeft alleen maar schijnveiligheid.

Top