HRM

Ambulancemedewerkers voeren actie

Ambulancemedewerkers voeren vanaf maandag 11 mei in verschillende regio’s acties. Zij willen dat de werkgever, Ambulancezorg Nederland (AZN), snel goede cao-afspraken maakt met vakbonden FNV en CNV over verbetering van de werkomstandigheden, de werkdruk en de koopkracht.

Ambulancemedewerkers hebben te maken met een hoge werkdruk, draaien regelmatig nachtdiensten en krijgen zelfs te maken agressie. Ze willen goede cao-afspraken maken over de aanpak van deze problemen. Ook willen ze verbetering van de koopkracht met een structurele loonsverhoging van 2,5 procent.

Tien overlegrondes

De vakbonden hebben in tien overlegrondes geprobeerd tot oplossingen te komen met de werkgever. Zij vinden bijvoorbeeld dat oudere ambulancemedewerkers niet langer verplicht moeten worden om nachtdiensten te draaien – net als in andere zorgsectoren. Ook moeten medewerkers compensatie blijven krijgen als zij in zware avond- en weekenddiensten werken.

AZN gaf volgens de bonden geen gehoor aan het ultimatum dat FNV en CNV onlangs hebben gesteld. Daarom gaan ambulancemedewerkers landelijk en regionaal verschillende acties voeren. Zo zullen ambulancemedewerkers landelijk geen overwerk meer uitvoeren, werken ze geen extra diensten meer en nemen ze hun afgesproken pauze. Per regio worden nog speciale acties voorbereid.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top