ACTUEEL

PSV en GGzE versterken elkaar

Voetbalclub PSV en GGzE gaan nauwer samen werken op maatschappelijk terrein. De twee partijen hebben hiertoe onlangs een op gebied van een intentieverklaring voor twee jaar getekend.

PSV en GGzE gaan met name samenwerken op het gebied van innovatie, zorg, onderzoek en huisvesting. Rode draad hierbij is eigen regie bij persoonlijke ontwikkeling. “Wij zijn bezig om in de hele regio te zoeken naar partners die ons op allerlei gebieden kunnen versterken”, aldus algemeen directeur Toon Gerbrands tegenover PSV TV. “Met GGzE halen we de wetenschap in huis. Ze doen veel onderzoek naar de mentale training en begeleiding van mensen. Dat is heel belangrijk voor de ontwikkeling van spelers. Wij zijn bij GGzE op bezoek geweest en hadden iets van: hier moeten we wel mee gaan samenwerken. Twee aparte werelden voegen zich nu samen tot een derde wereld.”

Warm bad

Ook bestuursvoorzitter Joep Verbugt is enthousiast. “PSV voelde meteen als een warm bad”, aldus Verbugt. “Dat wij als GGzE met deze topclub op deze gebieden nadrukkelijker samen gaan werken, is een hele eer. En dat ook nog eens in het jaar dat PSV kampioen is geworden. Dat kan geen toeval zijn. Ik kijk uit naar een nieuw tijdperk en verwacht een vruchtbare samenwerking.”

1 Reacties

om een reactie achter te laten

V. Valk

13 mei 2015

Het is gewoon een verkapte vorm om met zorggeld een voetbalclub overeind te houden.

Top