ACTUEEL

Winnersway zet directeur Piet op non-actief

Verslaafdenopvang Winnersway in Leiden heeft directeur Jan Piet per direct van zijn interim-functie ontheven. Volgens Winnersway was het niet meer verantwoord om Piet de functie te laten uitoefenen. Er zouden verschillende reglementen zijn overtreden, waardoor er geen verantwoordelijk bestuur meer zou worden gepleegd. Piet wordt vervangen door Jurgen Hanemaaijer.

Belemmering voor toezicht

Winnersway benadrukt dat het niet gaat om een ontslag. De organisatie zal met Piet in overleg gaan om de toekomst te bespreken. Op de site van Winnersway stelt de organisatie dat de taak van de raad van toezicht belemmerd werd. De aanstelling van een nieuwe interim-directeur heeft volgens de organisatie niets te maken met de inspanningen van Piet om de belangenverstrengeling tussen Winnersway en pinksterkerk OCN op te heffen. Dit juichen de toezichthouders juist toe. De raad van toezicht zegt zich gedwongen te voelen Piet te ontslaan vanwege de verslechterde situatie bij Winnersway.

Terugbetaling door kerk

Het Leidsch Dagblad meldt dat Piet in juli 2009 is aangetreden en de banden met de kerk wilde breken. Hij zou van de kerk een terugbetaling van 40.000 euro hebben geëist. Er zou een ton zorggeld zijn doorgesluisd naar de kerk. Hiervan is een gedeelte terecht gekomen bij Gertjan Agtereek, de naar Kenia verhuisde leider van OCN. Winnersway ontkent deze aantijgingen.

‘Kerk wil grip houden’

Hanemaaijer, lid van de OCN kerk, neemt nu tijdelijk de functie waar. Winnersway gaat op zoek naar een definitieve oplossing. Het Leidsch Dagblad trekt de positie van Hanemaaijer in twijfel. Hanemaaijer zou meerdere keren op bezoek zijn geweest bij Agtereek in Kenia. Piet zegt in de krant: “De tentakels van de kerk zijn blijkbaar diep geworteld. Ik heb meteen gezegd dat Winnersway alleen kans heeft als het zich helemaal losmaakt van OCN. Ik vond dus dat de raad van toezicht niet uit kerkleden mocht bestaan en heb hun vertrek geëist. Mijn ontslag is een poging van de kerk om grip te houden op de opvang. Dat is zonde, want onze medewerkers hebben hard gewerkt.”

Besluit Tweede Kamer

Een motie van het CDA om het verlenen van zorg op termijn onmogelijk te maken, heeft onlangs op steun van een ruime Kamermeerderheid kunnen rekenen. De Tweede Kamer wil nog niet overgaan tot een sterfhuisconstructie.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze nieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top