Tech

E-health moet zelfredzaamheid senioren vergroten

Om de zelfredzaamheid van senioren te vergoten, heeft de Europese Commissie ReAAL opgezet. Dit project stimuleert de inzet van slimme applicaties die ouderen en hun naasten helpen om veiligheid, gezondheid en welzijn thuis te bevorderen. Nederland start hiermee in de regio Rotterdam, onder minimaal 1700 burgers.

De diensten moeten de afstand tussen cliënt en zorgverlener verkleinen door middel van online gedeelde informatie en de communicatie tussen de twee vereenvoudigen. Stichting RijnmondNet / Zorgportaal Rijnmond heeft de leiding over het project. De technische partner is kenniscentrum Smart Homes, en de evaluatiepartner het instituut Beleid en Management Gezondheidszorg van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Smartwatch technologie

Het ReAAL-project loopt in zeven Europese landen en eindigt in 2016. Inmiddels zijn 800 gebruikers in Nederland actief binnen het project. Er worden meerdere toepassingen uitgerold door verschillende leveranciers met diverse functionaliteiten. Het gaat onder meer om MiBida – beeldcommunicatie voor ouderen – en Medicine Men – medicatiemanagement met behulp van smartwatch technologie.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Gert Otter

15 mei 2015

Interessante ontwikkeling.

Top