ACTUEEL

Medewerkers Livio in actie tegen 'wurgcontracten'

Medewerkers van thuiszorgorganisatie Livio in Enschede gaan op 26 mei actie voeren tegen de nieuwe tweejarige contracten. Dat meldt RTV Oost.

De medewerkers hadden tot medio mei de gelegenheid om een nieuw tweejarig contract ondertekenen. Bij weigering dreigt ontslag. Ook worden de medewerkers verplicht om cursussen en opleidingen te volgen. Vorig jaar december kondigde Livio aan dat er de komende jaren door bezuinigingen negentig voltijdbanen verdwijnen. Volgens Marian Beldsnijder van de FNV dringt Livio de medewerkers daarmee een 'wurgcontract' op.

Livio reageert tegenover RTV Oost verrast op de kritiek. “Wij waren juist in de veronderstelling dat we als werkgever goed bezig waren", aldus manager P&O Heinz Reinink tegenover de lokale zender. Livio snapt de emoties bij werknemers die op straat komen te staan. Reinink: "Helaas hebben we te maken met budgetkortingen. Het is natuurlijk een hard gelag, vaak werken mensen al heel lang bij ons. Ze doen dat met hart en ziel. En opeens krijg je te horen: je baan komt te vervallen."

Dat de vakbond vervolgens Livio slecht werkgeverschap verwijt, is volgens Reinink onterecht. "Normaal gesproken voorziet een sociaal plan in twee keuze mogelijkheden. Dat is met een premie vertrekken of begeleid worden naar ander werk. En we hebben er nu een derde optie naast gezet in absolute overtuiging dat dat juist getuigt van goed werkgeverschap."

 

 

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top