ACTUEEL

Actiegroep boos over ‘absurde’ verloskundepoli in Dokkum

‘Beschamend’ en ‘volkomen absurd’, zo betitelt Actiegroep Red De Sionsberg de nieuwe polikliniek verloskunde die ziekenhuis Nij Smellinghe in Dokkum heeft geopend. De actiegroep roept de directie van het ziekenhuis in Drachten op om af te zien van activiteiten die de wederopbouw van De Sionsberg dwarsbomen.

Nij Smellinghe opende de nieuwe poli op 11 mei, naar eigen zeggen in reactie op verzoeken uit de regio. Ook zegt Nij Smelllnghe intensief overleg te hebben gevoerd met verloskundigen in de regio en de nieuwe eigenaren va De Sionsberg.

Het actiecomité Red de Sionsberg ziet in de opening een poging tot obstructie van Nij Smellinghe, dat tot het faillissement van zorggroep Pasana mede-eigenaar van De Sionsberg was.

“De Sionsberg werkt hard om binnenkort de verloskunde in samenwerking met de gynaecologen van de omliggende ziekenhuizen in Dokkum op te starten”, aldus het actiecomité. “Het is dan vreemd dat een van die gesprekspartners, namelijk Nij Smellinghe plotseling met het bericht in de pers komt dat zij een eigen poli verloskunde gaan opstarten in het gebouw De Woudvaart recht tegenover de ingang van De Sionsberg. De actiegroep vindt het beschamend dat voormalig fusiepartner Nij Smellinghe eerst De Sionsberg failliet heeft laten gaan om vervolgens in Dokkum eigen poli’s in te gaan richten. Het is dan ook vreemd dat dit gebeurt in de voormalige bijgebouwen van De Sionsberg die blijkbaar door Nij Smellinghe buiten het faillissement konden worden gehouden. Nu wordt duidelijk dat Nij Smellinghe gewoon veel geld wil verdienen aan de patiënten uit Noordoost Friesland. Dit gaat ten koste van wederopbouw van onze Sionsberg.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top