ACTUEEL

Geboortecentrum Sophia opent in Rotterdam

Het Geboortecentrum Sophia in Rotterdam opent op donderdag 1 oktober. Vrouwen kunnen in het centrum in een huiselijke omgeving onder begeleiding van hun eigen verloskundige bevallen en de kraamtijd doorbrengen.

Plaats voor 1.200 bevallingen

Het Geboortecentrum is een samenwerking tussen het Erasmus MC, Kraamzorg Rotterdam & omstreken, Verloskundige Maatschap West, Verloskundigenpraktijk Oost en Achmea. Alle verloskundigenpraktijken in Rotterdam kunnen terecht in het Geboortecentrum. Er zijn vier bevalkamers, hiermee biedt het centrum plaats voor 1.200 bevallingen per jaar.

Verbeteren geboortezorg

Tijdens de opening wordt het Convenant Expertisecentrum Geboortecentrum Sophia ondertekend. Het doel van het convenant is het verbeteren van de geboortezorg. Hierin is onder meer de ontwikkeling van het Geboortecentrum en een expertisecentrum opgenomen. Ook zullen er aanvullende protocollen en leertrajecten op het gebied van de geboortezorg voor kraamverzorgenden en verloskundigen worden opgesteld.

Babystefte terugdringen

Het Geboortecentrum Sophia is onderdeel van het gemeentelijke programma Klaar voor een Kind, waarmee babysterfte en een slechte start bij de geboorte moeten worden teruggedrongen. In de Rotterdamse wijk Charlois is de babysterfte bijna twee keer zo hoog als het landelijk gemiddelde.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze nieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top