Finance

Van Rijn: steeds meer pgb's uitbetaald dankzij maatregelen

De maatregelen die zijn genomen om persoonsgebonden budgetten (pgb's) uitbetaald te krijgen, sorteren effect. Volgens staatssecretaris Van Rijn (VWS) is de productie op stoom bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en zijn de toegezegde resultaten behaald. Dat schrijft hij aan de Tweede Kamer.

Tussen de 94 en 95 procent van de zorgverleners die hun gewerkte uren correct declareren, krijgen nu binnen 5 tot 10 werkdagen uitbetaald. Zorgverleners waarvan is vastgesteld dat ze maandelijks een vast loon krijgen vanuit een pgb, worden regulier in de lopende maand uitbetaald. De Tweede Kamer wilde dat Van Rijn dit uiterlijk 15 mei 2015 gerealiseerd zou hebben.

"Ik baal ongelooflijk van de betalingsproblemen waar budgethouders en hun zorgverleners last van hebben gehad de afgelopen maanden en betreur de daarmee gepaard gaande overlast voor betrokkenen zeer", schrijft de staatssecretaris. "Het is goed dat de genomen maatregelen effect hebben. Daarmee is het werk allerminst klaar, maar het is wel een belangrijk stap."

Spoed

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er nog steeds iets niet goed gaat. Bijvoorbeeld omdat er iets fout staat in het systeem dat in de komende maanden nog hersteld moet worden: verkeerde wet, verkeerd tarief, verkeerd budget of verkeerd rekeningnummer. Daarom blijven de spoedbetalingen en het Rapid Response Team gewoon bestaan, ook al daalt het aantal meldingen daar flink. In vrijwel alle gevallen (ruim 99 procent) wordt na een melding bij het RRT binnen 3 werkdagen betaald door de SVB.0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top