Finance

Per saldo ziet nog te veel spoedmeldingen pgb

Belangenvereniging Per Saldo ziet vooruitgang in de betaling van persoonsgebonden budgetten (pgb's), maar vindt dat er nog te veel spoedmeldingen binnenkomen. "Te veel budgethouders hebben nog te maken met uitbetalingsproblemen", zo reageert Per Saldo maandag op informatie die staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) aan de Tweede Kamer heeft gegeven.

Van Rijn schetst volgens Per Saldo een "te rooskleurig beeld". Als voorbeeld geeft de belangenvereniging dat er maandag nog 76 spoedklachten zijn binnengekomen van mensen die op hun geld zitten te wachten.

Vooruitgang

Ook bij de Sociale Verzekerings Bank (SVB), die sinds 1 januari verantwoordelijk is voor de uitbetaling van de budgetten, ziet Per Saldo vooruitgang. Vooral de bereikbaarheid is verbeterd en de bereidwilligheid om mee te werken aan oplossingen is beter geworden. Maar de organisatie vindt dat de SVB nog meer initiatief kan nemen.

Per Saldo wil met de SVB, het ministerie, de gemeenten en de zorgverzekeraars om de tafel om een eenvoudiger systeem te bedenken.

----------------------------------

Hoe overleven zorgaanbieders de transitie in de langdurige zorg? Hoe lukt het om zich snel en adequaat aan te passen aan gewijzigde omstandigheden? Wat kunt u leren van uiteenlopende keuzes. Op 12 juni organiseert Skipr het congres "Transitie is nog lang geen transformatie".

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top