HRM

Aad Koster neemt afscheid van ActiZ

Aad Koster treedt op 1 november terug als directeur van ActiZ. Koster gaf sinds 2005 leiding aan de brancheorganisatie van zorgorganisaties in de ouderen- en thuiszorg, de geboortezorg en de jeugdgezondheidszorg, die toen nog onder de naam Z-Org/LVT opereerde.

aad_koster_actizHoewel hij nog genoeg uitdagingen ziet acht Koster de tijd rijp om het stokje door te geven. “Na tien jaar weggaan - juist als het goed gaat - vind ik heel verstandig. Voor de organisatie en voor mezelf. Het is goed om het stokje over te dragen aan een nieuwe directeur. Die kan weer nieuwe stappen zetten, want we zijn er nog niet. De hervormingen van de zorg zijn nu pas in volle gang en er is nog veel werk te doen."

Koster is trots op de bijdrage die ActiZ de afgelopen jaren de hervorming van de langdurige zorg heeft geleverd. "De ouderen- en thuiszorg worden grondig hervormd en de voorbereidingen daarvan waren uitdagend, leerzaam en enerverend. Samen met collega's, leden en bestuur van ActiZ, maar ook met betrokkenen van andere organisaties hebben we de afgelopen jaren hard gewerkt om te kijken of we de zorg verder kunnen verbeteren. Mijn persoonlijke ambitie was en is om de cliënt daarbij alle zeggenschap te geven. Zorg en ondersteuning moeten via maatwerk aansluiten bij de leefwereld van de cliënten. Persoonsvolgende financiering kan in heel veel gevallen die cliënt een positie geven om dat maatwerk te krijgen. Geweldig dat daar nu ook mee geëxperimenteerd wordt. Ik ben blij dat ik bij ActiZ een bijdrage heb kunnen leveren aan de stappen die we in de zorg hebben gemaakt.”

Ondernemend

Voorzitter Guus van Montfort van ActiZ looft Koster om zijn ‘deskundigheid, inzicht en tomeloze energie’.  "Met zijn ondernemende mentaliteit kwam hij vaak met creatieve en goede oplossingen voor de zorg en onze leden, de zorgorganisaties”, aldus Van Montfort. “Zo zijn we veel meer gaan samenwerken met andere partijen, is innovatie een speerpunt, kwam hij met het idee om de dienstencheques te introduceren in Nederland en pleitte hij voor een maatschappelijk debat over de rafelige randen van het leven toen er veel publiciteit was over de kwaliteit van de zorg in verpleeghuizen.”

Koster denkt ook na zijn afscheid in de zorg actief te blijven. "Directeur zijn van ActiZ vraagt veel van beschikbaarheid en bereikbaarheid. Na 1 november hoop ik weer meer tijd te kunnen besteden aan mijn sociale leven. Natuurlijk ga ik ook weer iets ondernemen. Ik werk al meer dan 25 jaar voor de zorg, een sector van groot maatschappelijk belang, en dat blijft mijn passie. Ook heb ik vanaf mijn jeugd altijd met, voor en in verenigingen gewerkt, van vrijwilliger tot directeur. En dat wil ik graag ook blijven doen!"

.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top