ACTUEEL

Vrijspraak gevraagd voor 'insulinemoeder'

De aanklager heeft dinsdag in hoger beroep vrijspraak gevraagd voor een moeder die insuline bij haar gezonde zoontje zou hebben ingespoten. Volgens het Openbaar Ministerie is er te weinig bewijs dat het de moeder was die in 2012 de insuline heeft toegediend bij het toen anderhalf jaar oude jongetje. Iemand anders kan het ook hebben gedaan.

 

De rechtbank sprak de vrouw uit Sappemeer eerder al vrij, maar het OM bleef erbij dat de moeder verantwoordelijk was en ging in hoger beroep. De vrouw heeft steeds ontkend.

Het OM noemt het "buitengewoon onbevredigend en slecht te accepteren'' dat niemand wordt bestraft voor wat het kind is overkomen. Het kind raakte onwel door de insuline, een injectiemiddel voor diabetespatiënten. In een ziekenhuis bleek dat hij veel te weinig glucose in zijn bloed had. Na behandeling kon hij weer naar huis. De vrouw woonde destijds met haar partner en twee kinderen in Emmen. De kinderen werden uit huis geplaatst. Het gerechtshof doet over twee weken uitspraak. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top