ACTUEEL

Van Rijn wil onnodig ziekenhuisverblijf oudere aanpakken

Dat kwetsbare ouderen soms na hun behandeling onnodig lang in een ziekenhuis verblijven, is "niet goed en een onwenselijke situatie''. Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) zei dat dinsdag in de Tweede Kamer. Hij laat de situatie snel onderzoeken en beloofde de Kamer om binnen vier weken met oplossingen te komen.

Van Rijn was naar het vragenuurtje geroepen door Henk Krol van 50Plus. Aanleiding was berichtgeving in Nieuwsuur, dat maandagavond meldde dat het steeds langer duurt om kwetsbare ouderen die in het ziekenhuis zijn uitbehandeld, door te plaatsen naar een verpleeghuis. Er zou zelfs sprake zijn van 'filevorming'. Nieuwsuur concludeerde dat na eigen onderzoek en uit een rondvraag van de Nederlandse Vereniging van Klinische Geriatrie. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

tjark reininga

20 mei 2015

natuurlijk eens met de belofte van de staatssecretaris, hoe afhoudend die uiteindelijk ook werd gedaan. laten we er dus wel voor waken dat het departement uit dit voornemen niet een nieuw initiatief laat ontstaan dat in plaats van het probleem de patiƫnten gaat aanpakken, zoals helaas al vaker gebeurd is.

Top