ACTUEEL

Kamer praat opnieuw met Van Rijn over pgb's

De Tweede Kamer praat woensdag opnieuw met staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) over de problemen met de uitbetalingen van het persoonsgebonden budget (pgb) in de zorg. De bewindsman meldde deze week dat de problemen grotendeels voorbij zijn, maar de oppositie is niet overtuigd.

Volgens Van Rijn is het "lek boven water", al is er nog wel werk aan de winkel. De Tweede Kamer had hem tot 15 mei gegeven om de problemen op te lossen.

Klachtenregen

Sinds 1 januari regelt de Sociale Verzekeringsbank de uitbetaling van het pgb, waarmee mensen zelf hun zorg regelen. Sindsdien regent het klachten van zorgverleners die niet of te laat hun geld krijgen. Maar Van Rijn meldde maandag dat nu 94 procent van de zorgverleners die hun gewerkte uren correct declareren, binnen vijf tot tien dagen krijgen uitbetaald. Ook de uitbetaling aan mensen met een vast loon uit een pgb gaat volgens hem goed.

De oppositie deelt dit optimisme niet. Volgens Carla Dik Faber (ChristenUnie) zijn de cijfers van Van Rijn te rooskleurig en Mona Keijzer (CDA) heeft nog heel veel vragen. De oppositie had het debat het liefst uitgesteld om eerst meer informatie van Van Rijn te krijgen, maar kreeg de coalitiepartijen niet mee. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top