ACTUEEL

'SVB betaalde pgb-geld in ruil voor geheimhouding'

Woonzorgcentrum het Zorghuis in Deurne wilde in maart naar de rechter stappen omdat de zorgverleners hun geld niet kregen. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) trof een schikking om een kort geding te voorkomen. Hierin werd geheimhouding afgesproken en directeur Kitty Beelen beloofde dat ze niets negatiefs of misleidends over de SVB zou publiceren.

Dit meldt de NOS.

Beelen, die actief is op Twitter, moest van de SVB toezeggen dat ze uitsluitend zou twitteren met de mededeling "Probleem tot onze tevredenheid opgelost! #pgbalarm". Beelen wilde dat niet, maar kon ze niet anders dan de schikking accepteren omdat ze haar personeel moet betalen. Omdat volgens haar de pgb's deze maand weer niet betaald zijn, zoekt ze nu de publiciteit. Beelen zegt dat ze in totaal nog meer dan 190.000 euro aan pgb-geld tegoed heeft van de SVB.

SVB ontkent

De SVB ontkent tegen de NOS dat het achterloopt met betalingen aan het Zorghuis. Volgens de instantie is het gebruikelijk dat er een geheimhoudingsverklaring wordt gevraagd bij een schikking. Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) is verbaasd over de afspraken en neemt er afstand van. Hij heeft de SVB om opheldering gevraagd. De onthulling van de NOS komt op een voor hem onhandig moment: Van Rijn praat vandaag met de Tweede Kamer over de problemen met de uitbetalingen van pgb's.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top