Finance

Catharina-bestuurder verkast naar PGGM

Paul Boomkamp wordt per 1 september 2015 de nieuwe chief financial & risk officer (CFRO) en lid van het executive committee van pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM. Boomkamp volgt in deze rol Paul Loven op die per 1 september vertrekt om een eigen coachings- en bestuursadviespraktijk op te bouwen.

Paul BoomkampBoomkamp (46) is momenteel lid van de raad van bestuur van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Boomkamp werd geboren in Dordrecht, studeerde natuurkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven, economie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en promoveerde in de natuurwetenschappen aan de Universiteit Twente.

Na zijn studie werkte Boomkamp bij onder meer Shell (research en development), bij McKinsey & Company als management consultant en in directiefuncties bij verzekeraar AXA Nederland. In 2007 werd hij directeur bij AEGON Nederland, om begin 2012 over te stappen naar de gezondheidszorg als lid van de raad van bestuur van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

Volgens CEO Else Bos van PGGM past Boomkamp “goed bij de uitdagingen waarvoor PGGM en de pensioensector staan. Paul is met zijn expertise op de terreinen finance, risk en ICT zeker goed op zijn plek in de brede functie van CFRO”. Boomkamps benoeming moet nog wel goed gekeurd worde door toezichthouder De Nederlandse Bank (DNB).

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top