ACTUEEL

'Vaker wisselen van verzekeraar moet kunnen'

Wanneer zorgverzekeraars tussentijds hun voorwaarden wijzigen, moeten verzekerden de mogelijkheid krijgen vaker dan één keer per jaar te wisselen van zorgverzekeraar. Dat zei voorzitter Gerben Klein Nulent van de apothekersorganisatie KNMP in de uitzending van Tros Radar van 18 mei. Dit meldt de KNMP.

Klein Nulent noemt het recente, plotselinge besluit van zorgverzekeraars om een groot aantal op maat bereide medicijnen niet meer te vergoeden "uiterst merkwaardig". Dit besluit heeft geleid tot grote onrust onder patiënten. Ze denken goed verzekerd te zijn, maar moeten ineens toch betalen voor hun medicijn. Overstappen naar een zorgverzekeraar die het medicijn wél vergoedt kan pas weer aan het eind van het kalenderjaar. Klein Nulent pleit ervoor dat verzekerden in Nederland vaker dan eens per jaar moeten kunnen wisselen van verzekeraar.

Veel vragen van patiënten

Het besluit van zorgverzekeraars leidt ook tot problemen bij apothekers. Apotheker Imre van Tienen uit Alkmaar vertelde bij Radar dat hij veel vragen van patiënten krijgt over vergoedingen van geneesmiddelen. Van Tienen moet steeds weer uitleggen dat de verzekeraar bepaalt welke medicijnen worden vergoed, niet de apotheker.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top