ACTUEEL

Gerard Schouw wordt directeur Nefarma

Tweede Kamerlid Gerard Schouw (D66) stapt deze zomer op als parlementariër. Hij wordt per 1 augustus algemeen directeur van Nefarma. Dat heeft zijn partij woensdag laten weten.

Schouw was twaalf jaar parlementariër, zeven jaar in de Eerste Kamer en de laatste vijf jaar in de Tweede. "D66 staat er goed voor, we hebben meer leden dan ooit en de peilingen zijn gunstig. Dit is dan ook een mooi moment om aan iets nieuws te beginnen. Maar dat ik de politiek ga missen, is een zekerheid." Hij volgt Michel Dutrée op die recent opstapte bij Nefarma.

Vis in het water

Partijleider Alexander Pechtold ziet hem volgens eigen zeggen "met pijn in het hart" gaan. Het vertrek van Schouw komt voor de buitenwereld als een verrassing. Hij leek zich als een vis in het water te voelen op het Binnenhof. Schouw zette zich onder meer in voor de afschaffing van het verschijnsel weigerambtenaar, een trouwambtenaar die geen homoseksuele stellen wil trouwen.

Voordat hij in Den Haag als volksvertegenwoordiger aan de slag ging, was Schouw onder meer voorzitter van de Raad van Bestuur van Nicis Institute, van 2007 tot 2010. Daarvoor was hij wethouder in Dordrecht. Dat werd hij tijdens zijn promotieonderzoek naar 'bestuursstijlen van wethouders'. Schouw heeft onder meer gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.  (ANP/ Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top