ACTUEEL

Diakonessenhuis beloond met BI Award 2009

Het Diakonessenhuis in Utrecht heeft de BI Award 2009 gewonnen voor de goede en snelle implementatie van business intelligence (BI) in de organisatie. Sogeti en de Butler Group hebben de prijs tijdens het jaarlijkse BI-symposium uitgereikt. Dat meldt Computable.

Business intelligence

Het ziekenhuis heeft dankzij business intelligence een betere onderhandelingspositie ten opzichte van zorgverzekeraars en artsenmaatschappijen gekregen. Ook is de planning voor de bezetting van de OK en de inzet van personeel verbeterd. Daarnaast kan het Diakonessenhuis de verpleegcapaciteit beter budgetteren. De vakjury stelt dat BI door de invoering van marktwerking interessant is geworden voor de zorg.

Genomineerden BI Award

De andere genomineerden waren de Politie Amsterdam-Amstelland, International Card Services en KPN Retail. De organisaties zijn onderzocht op zestig bedrijfsmatige aspecten. Eerdere winnaars van de BI Award zijn onder meer Albert Heijn, Nashuatec Services, DSM Innovation en de afdeling bezwaar en beroep van het UWV.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze nieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top