ACTUEEL

Groepsleider jeugdzorg verdachte in zedenzaak

Een van de verdachten in de Valkenburgse zedenzaak was tot voor kort groepsleider van een jeugdzorginstelling in het Zuid-Limburgse Cadier en Keer. Nadat hij tegen zijn leidinggevende had opgebiecht seks te hebben gehad met een meisje van zestien jaar, is hij op staande voet ontslagen, heeft een woordvoerder van de jeugdinstelling donderdag gezegd.

De man in kwestie kende ook de hoofdverdachte, vermeend loverboy Armin A. Die zat ook een tijd in de jeugdzorginstelling. De ontslagen medewerker werkte van 2006 tot zijn ontslag in januari bij de instelling in Cadier en Keer. Na de eerste publiciteit rond de zedenzaak in januari bekende de man zijn misstap en vloog de laan uit.

In de Valkenburgse zedenzaak worden 29 mannen vervolgd wegens seks met het meisje onder meer in een hotelkamer in Valkenburg, eind vorig jaar. Bij de jeugdzorginstellingen Icarus en Keerpunt in Cadier en Keer werken 190 mensen, en zitten 120 jeugdigen in de gesloten inrichting.

"Het hebben van seks met een minderjarige is niet alleen strafbaar, maar bovendien onverenigbaar met het werken met een groep kwetsbare jongeren'', zei de woordvoerder van de jeugdinstellingen Icarus en Keerpunt donderdag. In Keerpunt zitten kinderen die daar door de strafrechter geplaatst zijn. Icarus is een gesloten civielrechtelijke instelling. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top