HRM

'Bevlogen' zorgprofessional denkt vaak over ander werk

Eén op de vijf zorgprofessionals gaat elke dag vol bezieling aan de slag. Tegelijkertijd overweegt eveneens één op de vijf een carrièreswitch en is 13 procent van plan om binnen een jaar van baan te veranderen. Een ruime meerderheid (62 procent) vindt dat de verwachtingen over de eigen loopbaan zijn uitgekomen.

Dat blijkt uit onderzoek van VvAA, ledenorganisatie van zorgprofessionals, en onderzoeksbureau Triple-i Human Capital van Wilmar Schaufeli.

Het aandeel zorgprofessionals dat vol bezieling aan de slag is, ligt met 20,5 procent 7 procent hoger dan in de gehele Nederlandse werkende bevolking. Maar zorgprofessionals hebben ietsje vaker last van burn-outklachten dan de rest van werkend Nederland (16 procent versus 15). Zorgprofessionals zijn ongeveer even tevreden met hun werk als anderen (71 procent versus 70 procent).

Meest bevlogen

Er bestaan wel verschillen in de beroepsgroep: tandartsen (26 procent) en fysiotherapeuten (26 procent) zijn het meest bevlogen. Huisartsen en vooral apothekers zijn het minst bevlogen (6,5 procent).

Ook is er volgens de VvAA "een opvallend verschil" gevonden in burnout. Zorgprofessionals die zelfstandig werken hebben veel minder last van burnoutklachten dan collega's die in dienstverband werken (12 procent versus 18 procent).

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top