ACTUEEL

Scheldezoom verder met nieuwe algemeen directeur

De directie van de apotheek Scheldezoom wordt gedeeltelijk herzien. Teun van Es keert per 1 juni terug als directeur-ziekenhuisapotheker, Sybren Verschoor moet plaats maken voor een nieuwe algemeen directeur. Ook wordt Scheldezoom ingekrompen.

Dat zijn de aandeelhouders van Scheldezoom Farmacie, te weten: de ziekenhuizen ADRZ en ZorgSaam, overeengekomen met de directie van Scheldezoom. De directie en de aandeelhouders hebben hun aanvankelijke verschil van inzicht kunnen overbruggen en zijn samen tot een eenduidige toekomstvisie van Scheldezoom gekomen, zo laat het ADRZ weten.

De directie werd begin april door de aandeelhouders op non-actief gezet na een verschil van inzicht over het te voeren beleid. De gemaakte afspraken over beleid en strategie van Scheldezoom worden zowel door de aandeelhouders als de directie onderschreven. Als onderdeel van de afspraken gaan de aandeelhouders en de directie onderzoeken of de apotheekactiviteiten deels weer kunnen worden ondergebracht bij de ziekenhuizen en deels kunnen worden verkocht.

Scheldezoom Farmacie BV is op 23 februari 2011 opgericht. Deze organisatie is voortgekomen uit de Maatschap Ziekenhuisapotheek Scheldezoom (MZS) en de ziekenhuisapotheken van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis en ZorgSaam. Samen zijn ze sinds 1993 verantwoordelijk voor de geneesmiddelenzorg in de ziekenhuizen in Goes, Vlissingen en Terneuzen en een aantal andere zorginstellingen in Zeeland. Scheldezoom Farmacie is inmiddels gegroeid tot een professionele organisatie met ruim 180 medewerkers.

Zorgorganisatie Tragel houdt op 18 juni een groot congres over 'De Zeeuwse zorg van morgen'

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top