ACTUEEL

Ggz-aanbieders trekken samen op bij aanbesteding

Zes ggz-instellingen starten begin 2010 een gezamenlijke aanbesteding van software voor elektronische patiëntendossiers (EPD). De instellingen willen dat meer ggz-instellingen zich aansluiten om een betere onderhandelingspositie te verkrijgen. Dat meldt Psy.

EPD kost vijftig miljoen euro

Het gaat om de Parnassia Bavogroep, Lentis, Pro Persona, GGz Centraal, Karakter kinder- en jeugdpsychiatrie en Dimence. De ggz-sector besteedt jaarlijks ongeveer vijftig miljoen euro aan EPD-pakketten. Hierbij zijn de uren die hulpverleners en ondersteuners kwijt zijn aan het EPD niet meegerekend.

Referentiemodel EPD

Volgens Stephan Valk, directeur van de Parnassia Bavogroep, is een breed gedragen aanbesteding nodig waarbij iedereen ‘de eigen wensjes’ opzij moet zetten. Zo kan de invoering van het EPD worden versneld en de kosten worden hierdoor beperkt. De sector heef in 2008 een referentiemodel EPD vastgesteld. Dit is een omschrijving van de kenmerken en voorwaarden waaraan een EPD-pakket in het meest ideale geval aan moet voldoen. Geen enkele aanbieder voldoet nu volledig aan het referentiemodel. Lees verder bij Psy.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze nieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top