HRM

Banenverlies bij Zorggroep Tangenborgh

Bij Zorggroep Tangenborgh gaan 44 fte’s aan banen verloren, zowel in zorg als in ondersteunende functies. Voor de medewerkers die het betreft heeft Tangenborgh een sociaal plan, zo heeft de zorggroep bekend gemaakt.

De reorganisatie is het gevolg van overheidsmaatregelen, stelt de zorggroep. De overheid zet in op scheiden van wonen en zorg. Dit houdt voor Tangenborgh in dat zij tot 2017, 300 van de 660 woon- en zorgplaatsen moet afbouwen. Doordat de woon- en zorgcentra minder bewoners hebben, is er minder personeel nodig.

Daarnaast heeft Tangenborgh, net als alle andere zorginstellingen, te maken met kortingen op tarieven, onder andere door verschuiving van een deel van de zorg naar de gemeenten. Dit betekent dat het onvermijdelijk is om het werk anders te gaan organiseren, aldus de raad van bestuur van de zorggroep.

De krimp van woon- en zorgplaatsen werd twee jaar geleden al ingezet. De raad van bestuur heeft laten weten dat de gevolgen van de stelselwijzigingen ook in 2016 doorlopen en dat ook dan een reorganisatieronde aan de orde zal zijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top