Finance

Aveleijn-top beraadt zich op vervolgstap

Donderdagavond beraden de directie en de raad van toezicht in een spoedzitting wat ze gaan doen nu het personeel het vertrek van de bestuurder en de toezichthouders eist. Dit meldt RTV Oost.

Commotie over renteloze lening

Aveleijn kwam in opspraak vanwege een renteloze hypothecaire lening van 550.000 euro aan de directeur van de instelling. De ondernemingsraad zegde naar aanleiding van deze lening het vertrouwen op in de directie en de raad van toezicht. Staatssecretaris Bussemaker van VWS wacht de vervolgstappen af van de directie en de raad van toezicht, die  donderdagavond in een spoedzitting bijeen komen.

Leijten vindt vertrek enige logische uitkomst

SP-Kamerlid Renske Leijten raadt aan om nu alvast op zoek te gaan naar nieuwe bestuurders die “niets met bonussen, maar veel met de zorg te maken hebben”, want: “Je kunt geen organisatie leiden als het personeel zegt geen vertrouwen te hebben.” Leijten zegt dit in het tv-programma ‘In de wandelgangen’ van RTV Oost. De presentator stelt dat Leijten de uitkomst van de spoedzitting al zou kennen. Hierop antwoordt zij: “Ik zou het niet kunnen uitleggen als een groep van toezichthouders en de bestuurder blijft zitten, als het personeel zegt wij willen dat u weg gaat”.

Menzis eist zorggarantie van Aveleijn

Ook zorgverzekeraar Menzis is zich met de kwestie gaan bemoeien en eist dat de zorg bij Aveleijn wordt gegarandeerd. Ook heeft Menzis bij monde van topman Van Boxtel geëist dat er een eind komt aan de bonuscultuur.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze nieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top