Finance

Kamer wil snel geld voor ziekenhuizen krimpregio's

Er moest snel geld komen voor kleine ziekenhuizen in krimpregio's, zodat zij de spoedeisende hulp open kunnen houden. Dat eist een meerderheid van de Tweede Kamer dinsdag van minister Schippers (Volksgezondheid).

Kleine ziekenhuizen zoals het Gemini in Den Helder en ZorgSaam in Terneuzen moeten een 'beschikbaarheidsbijdrage' krijgen om hun eerste hulp en verloskundige afdeling in leven te houden, vinden CDA, PvdA, D66, SP, PVV, ChristenUnie en GroenLinks.

Het AD schrijft dinsdag dat het benodigde geld beschikbaar is, maar dat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), die het geld beheert,  niet uitbetaalt.

Minister Schippers (VVD) heeft eind april toegezegd de NZa te manen met het geld over de brug te komen. Het CDA vindt dat de minister dit al veel eerder had moeten afdwingen, aldus het AD.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Paul m. Rademacher

27 mei 2015

Stop de stammenstrijd.
Geheel eens met de zoveelste oproep aan Minister en Nza, stop de stammenstrijd en kom met een oplossing. De systeemwijziging leidt tot wegvallen van opbrengsten, bij noodzakelijk doorlopende kosten. Geef voor dit macro-probleem een macro-oplossing, de wil is er, het geld is, de centrale verzekeringskas is er.
Uitvoeren vanaf 2013. Niet langer wachten, niet nog meer banenverlies, en geen afbraak van noodzakelijke voorzieningen.
Paul Rademacher, vm ziekenhuisbestuurder.

Top