ACTUEEL

Tbs voor vader die zoontje doodde

De 46-jarige Agus S. is veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor het doden van zijn zoontje van tien jaar oud in Amsterdam. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam dinsdag bepaald. Het vonnis komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

Hoewel de rechtbank doodslag bewezen acht, krijgt de man geen celstraf. Op het moment dat hij zijn zoontje in november vorig jaar doodstak in hun woning in Amsterdam, was hij namelijk volledig ontoerekeningsvatbaar.

De Amsterdammer van Indonesische afkomst stak zijn zoontje meerdere keren met verschillende messen en drukte zijn mond en neus dicht. Hij vertelde de rechter tijdens de zitting dat het hem irriteerde dat zijn zoontje niet naar hem luisterde en wel naar zijn vrouw. Ook moest zijn huis netjes en opgeruimd zijn en wilde hij dat zijn kind ging opruimen. Hij gaf aan zelf ook niet te weten waarom hij hem heeft gestoken.

De rechter gaat mee in het oordeel van de deskundigen, die adviseerden de licht zwakzinnige S. op te nemen in een tbs-kliniek. De psycholoog die onderzoek deed naar de geestelijke vermogens van de verdachte, oordeelde dat hij lijdt aan een ernstige ziekelijke stoornis waardoor hij de gevolgen van zijn daden niet kan overzien en woedeaanvallen heeft. Terugkeer in de maatschappij zou onverantwoord zijn, onder meer omdat zijn vrouw en familie dan gevaar lopen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top