ACTUEEL

Kamer spreekt minister aan over Zeeuwse zorg

"De organisatie van de zorg in Zeeland is niet hoe mensen het wensen en dat moet veranderen." Dat zei minister Schippers van Volksgezondheid dinsdagavond in de Tweede Kamer.

De Kamer heeft grote zorgen over de situatie in Zeeland. Een meerderheid wil dat de Zeeuwse ziekenhuizen hun onderlinge conflicten oplossen en meer samenwerken. Ook zorgverzekeraar CZ moet zich op een betere manier van zijn taken kwijten. Bovendien zouden inwoners inspraak moeten hebben over welke zorg wordt geboden, zo schrijft dagblad PZC.

De minister deelt de zorgen van de Kamer, maar wijst erop dat een commissie op initiatief van CZ al werkt aan een toekomstplan. Bewoners mogen daarover komende zaterdag meepraten. Zorgaanbieders kunnen dat volgende week doen, aldus PZC.

Hoe overleven zorgaanbieders de transitie in de langdurige zorg? Hoe lukt het om zich snel en adequaat aan te passen aan gewijzigde omstandigheden? Wat kunt u leren van uiteenlopende keuzes. Op 12 juni organiseert Skipr het congres "Transitie is nog lang geen transformatie".

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top